Vapaalasku Road Trip // Alberta-British Columbia // Kanada

Maaliskuussa 2018 teemme todellisen Road Tripin koluten Albertan ja British Columbian komeimmat mäet. Metsästämme puuteria ja matkaamme Calgarystä Albertan halki kohti British Columbiaa. Matka tarjoaa monipuolista maastoa sekä mykistävän kauniita kanadalaisia vuorimaisemia. Kierros on loistava vaihtoehto Euroopan kolunneille sekä ikuisille karavaanarisieluille, jotka harvoin viihtyvät yhdessä paikassa pidempään. Oppaanamme matkallamme on paikallinen vuoriopas Jonny Simms. 

Yleistä

  • Aitoa Road Trip-seikkailua
  • Offarilaskuja kokeneille suksijoille ja lumilautailijoille
  • Mahdollisuus Heli- ja Kissahiihtoon

Matkan aikana laskemme takamaastoa British Columbiassa ja Albertassa pienryhmässä (5:1) yhdessä ammattitaitoisen oppaamme kanssa. Tasovaatimuksena pidämme tämän matkan osalta hyvää laskutaitoa sekä aiempaa offari- ja takamaastokokemusta.

Matkalla opit lisää vapaalaskusta ja lumiturvallisuudesta sekä tapaat tietenkin muita takamaastolaskemisesta kiinnostuneita. Vuori-oppaamme tuntevat alueen sekä sääolosuhteet erittäin hyvin. Prioriteettinamme vapaalaskussa on aina turvallisuus. Kaikki vuori-oppaamme ovat koulutettuja liikkumaan takamaastossa, analysoimaan riskejä sekä pelastamaan ja antamaan ensiapua.

Offarit ja takamaasto

Matkan aikana pääset kokemaan maailmanluokan hiihtoa eri keskuksissa ja takamaastokohteissa. Osa laskupäivistä on hiihtoa hissiyhteydellä ja toisinaan keskitymme täydellisiin takamaastokohteisiin kuten Roger’s Pass, jossa päivä koostuu skinnaamisesta luonnonpuiston alueella.

Banff – Sunshine Village & Lake Luise – Banffin mykistävän kauniissa luonnonpuistossa sijaitsevat Sunshine Village ja Lake Luise muodostavat Kanadan suurimman laskettelualueen joiden hiihtokausi jatkuu pisimpään koko Pohjois-Amerikassa. Unescon maailmanperintökohde Banff on kaikkea sitä mitä olet aina kuvitellut laskettelun Kanadassa olevan.

Kicking Horse – Goldenin työläiskaupungista 15 km ylös vuorille johtaa odottavaan tunnelmaan. Niin hehkutettu tämä kaikissa vapaalaskuelokuvissa esitelty vuori ja sen takamaastot ovat. Aiemmin heli-ski kohteena tunnettu Kicking Horse on täynnä puuterilaaksoja ja kevyintä, ilmavaa lunta. Eron muihin peruskohteisiin huomaa heti. Vapaalaskijat ja erityisesti paikalliset kerääntyvät Kicking Horseen ja sunnuntaituristeja tuskin näkee. Kohde soveltuu parhaiten keskitason ja edistyneemmille suksijoille ja lumilautailijoille. Lyhyiden haikkien päästä avautuu loputtomasti uusia laaksoja puuterin metsästykseen.

Revelstoke – Kohde on kovaa vauhtia kasvamassa vapaalaskijoiden mekkaksi. Reve on yksi Kanadan suurimpia hiihtoalueita lähes 1300 hehtaarillaan. Kohde käsittää vain 59 rinnettä, tästä voi päätellä loputtomien offareiden määrän. Pohjois-Amerikan pisin vertikaali on pidempi kuin Whistler Blackcombissa. Rinteiden välissä on helposti saavutettavaa mahtavaa metsäpätkää, joka täyttyy puuterista. Juuri nämä metsät ovat parasta lumisateisella säällä, tarjoten suuren leikkikentän luonnon muovaamine obstaakkeleineen. Suurin osa maastosta on keskitasoa tai haastavaa eli ei ole yllätys, että hiihtoporukka koostuu taitavista lokaaleista tai tänne sesonkia viettämään ympäri maailmaa tulleista kovanluokan hiihtopummeista. Alue tarjoaa myös loistavaa kissa- ja helihiihtoa.

Opastus ja Lumiturvallisuus

Matkan aikana laskemme päivittäin pienryhmässä ammattitaitoisen vuori-oppaamme Mike Taylorin ja Jonny Simmsin johdatuksella. Pienryhmä takaa, että jokainen saa maksimaalisen paljon irti laskupäivästä, eikä turhia odottamisia tule.

Matkan alussa pidämme kaikille vieraillemme lumiturvallisuuskoulutuksen. Vuori-oppaamme käy läpi turvallisuuteen liittyviä seikkoja, jotka jokaisen vapaalaskijan tulisi tietää ennen takamaastoille siirtymistä. Kertaamme kuinka käytät tarvittavia lumiturvallisuusvälineitä; piipparia, lapiota ja sondia sekä kuinka toimitaan lumivyöryetsintä- sekä pelastustilanteessa.

Turvallisuus on ykkösprioriteettimme ja toimimme parhaalla mahdollisella tavalla minimoidaksemme takamaastolaskemiseen liittyviä riskejä, käyttämällä ammattitaitoisia oppaita ja viimeisintä teknologiaa lumiturvallisuuteen liittyvässä kalustossa.

Maksimoidaksemme vapaalaskuviikoille osallistuvien turvallisuuden, vaadimme kaikilta vierailtamme lumiturvallisuusvälineiden käyttöä (piippari/lapio/sondi) offareilla ja takamaastossa. Mikäli et omista omia välineitä, voit helposti vuokrata ne kauttamme saavuttuasi Kanadaan. Ilmoittautuessasi matkalle saat tarkemman luettelon muista matkalla tarvittavista välineistä.

Lue lisää lumiturvallisuudesta

Majoitus ja Matkustaminen

Voit valita matkamme joko lentoyhteydellä tai ilman.Mikäli haluat varata lentosi itse, annamme sinulle suosituksen saapumis- ja lähtöaikoihin, jotta ne täsmäävät kuljetuksiimme. Henkilökuntamme on sinua vastassa Calgaryn lentokentällä, josta matka jatkuu kohti Banffin luonnonpuistoa.

Road Tripin aikana majoitumme paikallisissa motelleissa ja majataloissa. Pyydäthän tarjouksemme, mikäli haluat majoittua sinkkuhuoneessa.

Lisätietoa

Sku
Canada_Freeride_Road_Trip_2018
Description
Canada_Freeride_Road_Trip_2018
Product Options
#OptionPrice
112-20th MARCH // With Flight Connection to Calgary€3 090,00
212-20th MARCH // Without Flight Connection €2 390,00
Shipping
Shipping Rate:
Order Canada_Freeride_Road_Trip_2018
Hakusanat: , , , , , , , , , , , , , , ,